PALVELUT

Nopea ja asiantunteva palvelu!

Apteekin portaiden vieressä on hissi, joten liikuntarajoitteisten on helppo asioida apteekissa. Sisään pääsee myös lastenvaunuilla.

Tuotevalikoima

Apteekissamme on laaja tuotevalikoima niin ihmisille kuin eläimillekin. Tämä takaa hyvän toimitusvarmuuden.

Löydät meiltä kattavan valikoiman itsehoitotuotteita, ravintolisiä ja vitamiineja. Lisäksi valikoimaamme kuuluvat kosmetiikkasarjat ja haavanhoitotuotteet sekä paljon muita terveyttä edistäviä tuotteita niin ihmisille kuin lemmikeillekin. Harvinaisemmat tuotteet, joita meillä ei ole varastossa, tilaamme mielellämme asiakkaillemme.

Valikoimassamme on mm. seuraavien kosmetiikkasarjojen tuotteita:

Apteekissamme on myös perinteistä lääkkeiden valmistusta.

Henkilökunta ja neuvonta

Apteekkimme asiakaspalvelusta, tuotehuollon turvallisuudesta ja toimivuudesta huolehtii noin 15 henkilöä. Henkilökunnasta yli puolella on farmaseuttinen koulutus ja he vastaavat tuotteiden toimittamisesta ja neuvonnasta. Heidän tukenaan on muuta koulutettua teknistä henkilökuntaa huolehtimassa mm. varastosta. 

Apteekkimme toimii farmasian opiskelijoiden opetusapteekkina. Toiminnan tarkoituksena on tutustuttaa ja kouluttaa farmasian opiskelijat ammattiinsa käytännön työssä.

Asiakaspalvelu on tärkein tehtävämme. Tavoitteemme on tukea hoidon onnistumista ja tarjota yksilöllistä asiantuntevaa palvelua ilman pitkiä jonoja. Asiakkaamme ovat antaneet meille runsaasti kiitosta hyvästä ja joustavasta palvelusta.

Apteekissamme on erityisasiantuntija astma-, diabetes- ja sydänpotilaille. Hänen kanssaan voit keskustella esim. hoitosi toteutumisesta, terveellisistä elintavoista, jotka vaikuttavat hoitosi onnistumiseen tai kysyä neuvoja esimerkiksi tupakoinnin lopettamisessa, painonhallinnassa tai muissa pulmatilanteissa.

Uusiminen

Voit uusia sekä sähköisiä että perinteisiä määräyksiä kauttamme. Uusimiseen kannattaa varata riittävästi aikaa.

 

Terveydeksi-lehti

Terveydeksi-lehti on Apteekkariliiton jäsenapteekkien asiakaslehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Terveydeksi-lehti tarjoaa luotettavaa tietoa terveydestä, sairauksien ennaltaehkäisystä ja hoidosta, tuotteistamme ja niiden oikeasta käytöstä sekä apteekkipalveluista. Hae oma lehtesi ilmaiseksi apteekistamme!

Kela-korvaukset , alkuomavastuu ja vuosiomavastuu

Näyttämällä apteekissa Kela-korttisi tai henkilöllisyystodistuksesi ja antamalla luvan suorokorvaustietojesi katsomiseen, saat lääkkeidesi sairausvakuutuskorvauksen (Kela-korvauksen) jo apteekissa.

Lääkekorvausluokat              Korvataan

Peruskorvaus                         40 %

Alempi erityiskorvaus             65 %  

Ylempi erityiskorvaus            100 %, asiakkaan lääkekohtainen omavastuu 4,50 euroa

Saat korvausta sairautesi hoitoon reseptillä ostetuista korvausjärjestelmään kuuluvista lääkkeistä, kliinisistä ravintovalmisteista ja perusvoiteista. Korvausta maksetaan sen jälkeen, kun alkuomavastuu on täyttynyt.

Alkuomavastuu on 50 euroa kalenterivuodessa. Alkuomavastuu ei koske alle 18 -vuotiaita. Sitä sovelletaan vasta sen vuoden alusta, jolloin henkilö täyttää 19 vuotta. Apteekissa on aina ajantasainen tieto asiakkaan alkuomavastuusta.

Vuosiomavastuu eli lääkekatto on lääkekuluille sovittu vuosittainen yläraja. Lääkekattojärjestelyn tarkoitus on estää yksittäisen henkilön lääkekustannusten nouseminen kohtuuttoman korkeaksi. Lääkekaton suuruus vuonna 2018 on 605,13 euroa. Vuosiomavastuun täytyttyä maksat jokaisesta korvattavasta lääkkeestäsi 2,50 euroa.

Kela seuraa lisäkorvaukseen oikeuttavan vuosiomavastuun täyttymistä apteekista saatujen tietojen perusteella. Myös maksamasi alkuomavastuu kerryttää vuosiomavastuuta. Kun vuosiomavastuu on ylittynyt, Kela lähettää sinulle tästä ilmoituksen. Saat lääkkeiden lisäkorvauksen suorakorvauksena apteekissa, kun apteekki tarkistaa oikeutesi lisäkorvaukseen Kelan suorakorvaustietojen kyselypalvelusta.

Kelan asiointipalvelusta, www.kela.fi/asiointi, voit itse seurata vuosiomavastuun kertymistä.

Neuvomme mielellämme lääkkeiden korvauksiin liittyvissä asioissa

Työpaikkakassat

Apteekillamme on sopimukset monien työpaikkakassojen kanssa. Jos olet työpaikkakassan jäsen, saat meiltä tuotteesi veloituksetta tai maksamalla työpaikkakassan määrittelemän omavastuun. Muista aina ottaa Kela-kortti mukaan!

Apteekillamme on sopimus seuraavien työpaikkakassojen kanssa:

ABB
Enerkemi
Karhula
Killinalli
Kone
Laiva
Orion
Par-Puk
Repola
Silta
Sirius
Tradeka

Jätteiden hävittäminen

Vanhentuneet tuotteet luokitellaan vaarallisiksi jätteiksi, koska ne vaikuttavat luonnossa eläviin organismeihin. Tämän vuoksi käyttämättä jääneitä ltuotteita ei pitäisi laittaa sekajätteeseen tai viemäriin. Kotitaloutesi jätteet voit palauttaa apteekkiin ilmaiseksi.

Tuotteet voi palauttaa alkuperäisissä pakkauksissa. Poista kuitenkin henkilötietosi (ohjetarra) pakkauksen päältä. Kuumemittarit, jodipitoiset valmisteet ja ruiskut sekä neulat tulisi palauttaa erikseen pakattuina:

  • Neulat/muu viiltävä jäte on pakattava suljettaviin purkkeihin ja jäte on merkittävä erikseen.
  • Rikkoutuneet elohopeakuumemittarit palautetaan suljetussa lasipurkissa.
  • Jodipitoisia erikseen palautettavia valmisteita ovat esim. Betadine-tuotteet, Jodix-tabletit ja Iodosorb-valmisteet.