Punkkien ehkäisy ja poistaminen

Punkkipihdit

Z-pinsetti punkkien poistoon

Punkkipihdit ovat paras tapa punkin oikeanlaiseen ja turvalliseen poistoon. 

Tarjoushintaan

17,50 (norm, 18,91€)

Punkit viihtyvät erityisen hyvin kosteilla alueilla mm. meren rannoilla ja saaristossa. Etelä-Suomessa punkkeja voi tavata myös havumetsissä ja nurmissa. 

Ensisijainen hoito on ennaltaehkäisy sekä lemmikeillä että ihmisillä. Punkki voi kantaa vieraita bakteereja ja pahimmillaan tartuttaa TBE:n eli puutaisaivokuumeen. Paras suojaus punkkeja vastaan on peittävä vaatetus, joka estää punkin kiinnittymisen kokonaan. Pitkät hihat metsikössä liikkuessa sekä puntit kenkien sisällä on tehokas suojautumiskeino. Lemmikeillä voidaan käyttää mm. punkkipantaa tai erilaisia levitettäviä valmisteita kiinnitymisen estämiseksi. Sekä lemmikkien, että ihmisten kannattaa tehdä päivittäinen punkkitarkastus - erityisesti jos olet liikkunut riskialueilla. TBE:tä vastaan voi myös rokottautua. Lue lisää rokotuksesta

 

Punkin poisto

Jos vahinko on kuitenkin jo tapahtunut, punkit kannattaa poistaa punkkipihdeillä tai –lassolla. Jos varsinaisia punkkipihtejä ei löydy, eikä niitä pysty rivakasti hankkimaan, voi hätätapauksessa käyttää normaaleja pinsettejä, sillä punkin nopea poisto on tärkeää taudinaiheuttajien leviämisen minimoimiseksi. Punkki poistetaan varovasti yhteen suuntaan kierittäen – kuten ruuvia. 

Punkkipihtitarjous voimassa elokuun loppuun saakka!

 

Z-pinsetit tarjoushintaan 17,50€/kpl (norm. 18,91 €)

Yhteystiedot

Kupittaan apteekki
Kaupunginsairaalan alue
Kunnallissairaalantie 20
20700, Turku
Kartta»

Ota yhteyttä:
Puh. (02) 251 7222
Fax 02 277 5450
 

Avoinna:
ma-pe 8.00-20.00
la 10.00-18.00
su 12.00-18.00
juhlapyhinä suljettu