PALVELUT

Tuotevalikoima

Apteekissamme on laaja reseptilääkevalikoima niin ihmisille kuin eläimillekin. Tämä takaa lääkkeiden hyvän toimitusvarmuuden.

Löydät meiltä kattavan valikoiman itsehoitolääkkeitä, ravintolisiä ja vitamiineja. Lisäksi valikoimaamme kuuluvat kosmetiikkasarjat ja haavanhoitotuotteet sekä paljon muita terveyttä edistäviä tuotteita niin ihmisille kuin lemmikeillekin. Harvinaisemmat tuotteet, joita meillä ei ole varastossa, tilaamme mielellämme asiakkaillemme.

Valikoimassamme on mm. seuraavien kosmetiikkasarjojen tuotteita:

Apteekissamme on myös perinteistä lääkkeiden valmistusta.

Henkilökunta ja lääkeneuvonta

Apteekkimme asiakaspalvelusta, lääkehuollon turvallisuudesta ja toimivuudesta huolehtii noin 20 henkilöä. Henkilökunnasta yli puolella on farmaseuttinen koulutus ja he vastaavat lääkkeiden toimittamisesta ja lääkeneuvonnasta. Heidän tukenaan on muuta koulutettua teknistä henkilökuntaa huolehtimassa mm. varastosta. 

Apteekkimme toimii farmasian opiskelijoiden opetusapteekkina. Toiminnan tarkoituksena on tutustuttaa ja kouluttaa farmasian opiskelijat ammattiinsa käytännön työssä.

Asiakaspalvelu on tärkein tehtävämme. Tavoitteemme on tukea lääkehoidon onnistumista ja tarjota yksilöllistä asiantuntevaa palvelua ilman pitkiä jonoja. Asiakkaamme ovat antaneet meille runsaasti kiitosta hyvästä ja joustavasta palvelusta.

Apteekissamme on erityisasiantuntija astma-, diabetes- ja sydänpotilaille. Hänen kanssaan voit keskustella esim. lääkehoitosi toteutumisesta, terveellisistä elintavoista, jotka vaikuttavat hoitosi onnistumiseen tai kysyä neuvoja esimerkiksi tupakoinnin lopettamisessa, painonhallinnassa tai muissa pulmatilanteissa.

Reseptien uusiminen

Voit uusia sekä sähköisiä että perinteisiä reseptejä kauttamme. Reseptien uusimiseen kannattaa varata riittävästi aikaa.

Uusintamaksut ovat seuraavat:

Kanta-asiakkaat: 1 € / resepti (max. 3 €)

Muut asiakkaat: 2 € / resepti (max. 6 €)

 

Terveydeksi-lehti

Terveydeksi-lehti on Apteekkariliiton jäsenapteekkien asiakaslehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Terveydeksi-lehti tarjoaa luotettavaa tietoa terveydestä, sairauksien ennaltaehkäisystä ja hoidosta, lääkkeistä ja niiden oikeasta käytöstä sekä apteekkipalveluista. Hae oma lehtesi ilmaiseksi apteekistamme!

Kela-korvaukset / Lääkekatto

Kela-korttia näyttämällä saat lääkkeiden sairausvakuutuskorvauksen vähennettyä ostohinnasta jo apteekissa.

Korvausprosentit ovat seuraavat:

Peruskorvaus on 35 % lääkkeen hinnasta

Alempi erityiskorvaus on 65 % lääkkeen hinnasta

Ylempi erityiskorvaus on 100 %, mutta kustakin lääkkeestä peritään 3 euron omavastuu

Jos korvattujen lääkeostojen omavastuuosuus vuonna 2013 ylittää 670 euroa, asiakas maksaa sen jälkeen tarpeellisista, korvattavista reseptilääkkeistä 1,50 euron suuruisen lääkekohtaisen maksun. Kela seuraa vuotuisen lääkekaton ylitystä apteekkien antamien tietojen perusteella ja ilmoittaa lääkekaton täyttymisestä asiakkaalle postitse. Muista esittää Kelan ilmoitus lääkekaton ylittymisestä aina kun noudat lääkkeitä.

Työpaikkakassat

Apteekillamme on sopimukset monien työpaikkakassojen kanssa. Jos olet työpaikkakassan jäsen, saat meiltä reseptilääkkeesi veloituksetta tai maksamalla työpaikkakassan määrittelemän omavastuun. Muista aina ottaa Kela-kortti mukaan!

Apteekillamme on sopimus seuraavien työpaikkakassojen kanssa:

ABB
Enerkemi
Karhula
Killi
Kone
Laiva
Orion
Par-Puk
Repola
Silta
Sirius
Tradeka

Lääkejätteiden hävittäminen

Vanhentuneet lääkkeet luokitellaan vaarallisiksi jätteiksi, koska ne vaikuttavat luonnossa eläviin organismeihin. Tämän vuoksi käyttämättä jääneitä lääkkeitä ei pitäisi laittaa sekajätteeseen tai viemäriin. Kotitaloutesi lääkejätteet voit palauttaa apteekkiin ilmaiseksi.

Lääkkeet voi palauttaa alkuperäisissä pakkauksissa. Poista kuitenkin henkilötietosi (ohjetarra) pakkauksen päältä. Kuumemittarit, jodipitoiset valmisteet ja ruiskut sekä neulat tulisi palauttaa erikseen pakattuina:

  • Neulat/muu viiltävä jäte on pakattava suljettaviin purkkeihin ja jäte on merkittävä erikseen.
  • Rikkoutuneet elohopeakuumemittarit palautetaan suljetussa lasipurkissa.
  • Jodipitoisia erikseen palautettavia valmisteita ovat esim. Betadine-tuotteet, Jodix-tabletit ja Iodosorb-valmisteet.